divendres, 28 de setembre del 2012

Trencades les negociacions de jornada laboral l'assemblea de PAS dona suport a les propostes de la Junta i el Comitè.


Avui a les 13h, amb gran assistència de treballadors/es a la sala d'actes de rectorat, s'ha celebrat assemblea conjunta de PAS laboral i funcionari. Membres de la Junta i el Comitè han donat explicacions sobre el trencament de negociacions amb una gerència, recolzada per l'equip de rectorat, que pretén un augment de la jornada laboral del PAS sense cap compensació.

Els membres del Comitè i la Junta han demanat al conjunt de l'assemblea el seu suport per iniciar mobilitzacions encaminades a dificultar el control de presència horària dels treballadors/es de la UAB que han de justificar-la mitjançant marcatges, com a mesura de pressió per a aconseguir un acord amb la gerència.

Els treballadors/es que "fitxen" a la UAB constitueixen menys del 25% de la plantilla. Molts dels membres del PAS dels grups més afavorits econòmicament no estan subjectes a aquesta disciplina.

Per altre part, fonts sindicals asseguren que la manca de control horari en els col·lectius més precaritzats s'utilitza, en alguns moments, per amagar exigències presencials superiors a les contractuals: una forma més d'explotació del conegut com a "capítol 6".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada